Hälsningar oktober 2019

Arbetet med våra barn i Migori fortsätter. Förra veckan fick vi ta hand om en liten baby som gått ner 1 kg sedan hon föddes därför att hennes mamma hade dött efter förlossningen. Nu mår hon bra och får all den omvårdnad som en baby behöver. De ska väga henne snart och se att hon gått upp i vikt. Hon heter Juliet Martha.

Vi har över 70 barn inskrivna på hemmet men 23 går på boarding school nu. De bor hos familjer i byarna runt omkring när det är lov. Vi börjar arbeta mot att fler familjer ska ta emot barn tidigare mot en liten ersättning. 350 barn har fått nya hem genom åren men nu jobbar vi ännu mer att de ska bo i hem tidigare när det går. Det är alltid en utmaning för det finns så många barn!

 

Alla barn som ska gå i skolan gör det i de lokala skolorna runt omkring och lever så likt liv de andra barnen som möjligt.
Under detta året har vi kunnat bygga ut vår matsal så den är mycket större och ger möjlighet att sitta under tak mot den varma solen hela dagarna. Tack vare generösa gåvor har vi byggt en ny byggnad till pojkarna som de nu kunnat flytta in i.
Vi har besökare som kommer och går hela tiden. Alla vittnar om att det är över lag väldigt välskött och bra för barnen på hemmet. Man möts av glada och harmoniska barn som älskar att leka och busa.
Vi har haft några volontärer som stannat flera månader och hjälpt till. Det är mycket roligt och ger personalen inspiration att fortsätta göra ett bra jobb. Vi är mycket tacksamma för dem.
Peter vår ordförande har varit i Europa och Sverige för första gången i sitt liv . Han hade fantastiska dagar hos olika vänner och han fick se och uppleva mycket. Han som kommer från bushen fick gå på Liseberg och uppleva berg och dalbanor  m.m. Han åkte och tyckte det var jätte roligt. Han var till stor välsignelse också och bad för många och uppmuntrade massor med människor.
Han berättade sin livshistoria överallt hur hans pappa dog när han var 7 år och hur de hade fått leta efter mat i soporna. Därför har han ett extra stort och trofast hjärta att ta hand om alla dessa barn och leda arbetet framåt.
Välkommen att vara med och stödja vårt arbete. Vi behöver fler regelbundna givare!
BG 5386-9640
Swish 1230810457
Välkomna att vara med och förändra barn som är i en hopplös situation.